Fotos

divendres, 23 d’agost del 2013

Sortida curta però intensa

En Josep M. ha fet un post al seu blog de la sortida que vam fer el 17 d'agost.
No puc millorar en res el seu relat, així que us en deixo el link:

http://pescacostabrava.blogspot.com.es/2013/08/17-agosto-actividad-en-superficie.html




dissabte, 17 d’agost del 2013

Brico-déntol

Una bona manera de recordar una captura un cop païda (emocional i gastronòmicament), és conservar-ne la mandíbula. A alguns els pot semblar una mica macabre, a d'altres els pot recordar a la taxidèrmia de caça major (la qual odio profundament). A mi, personalment, em recorda l'esforç per pescar aquell peix i em porta a la memòria les imatges del combat i les sensacions viscudes en aquells moments de tanta adrenalina, i què voleu que us digui, m'agrada!
Tampoc és quelcom que faci amb totes les captures: només són dignes de les hores de dedicació i pulcre bricolatge aquells peixos que per algun motiu especial m'han fet especial il·lusió, ja sigui perquè és la primera vegada que pesco aquella espècie o per la dimensió de la captura.
El cas que ens ocupa compleix ambdós motius, ja que va ser el meu primer déntol i perquè tot i no ser un monstre, tenia un pes respectable.
En fi, aquí teniu el resultat, el nou adornament del moble del menjador de casa!







dimecres, 7 d’agost del 2013

Agost: seguim amb el jigging

La calor està apretant de valent, i seguim dedicant les jornades de pesca a temptar els tallahams i al jigging, sobretot amb vinils. Els tallahams estan difícils, ja que últimament només hem aconseguit que ens empaitin els poppers i que algun ens el queixali, però no s'acaben de clavar del tot i se'n tornen per on han vingut.
Sobretot ens estem dedicant al jigging, a repassar les pedres i raconades meticulosament, amb el resultat d'alguns vinils mutilats per dents poderoses i un bonic pagell de 1,1 kgs.


Aquest va sortir a un fons de 38 metres amb un vinil de 5'', i com es pot apreciar a la foto gràcies a l'assist hook que duia. Tot i que a vegades fa mandra posar-se a preparar els assist hook, val la pena perdre-hi una estona, ja que més d'una vegada ens ha pujat el vinil mossegat per la cua, i és en aquells moments, quan saps que podries estar amb el peix al sarró, que te'n penedeixes de no haver fet els deures!
L'inconvenient de fer jigging a aquesta època és que el mar és ple de barques, i la majoria sembla no ser conscient que si et passen pel costat a tota velocitat, els que anem amb petites barques ens passem 2 minuts balancejant-nos com si d'un terratrèmol es tractés. Tant costa desviar el rumb 50 metres quan creues la teva trajectòria amb algú altre? Doncs sembla ser que a molts sí... Més d'un cop he estat temptat de seguir l'energumen en qüestió i un cop estigui parat passar-li pel costat com ha fet ell, però em temo que no en trauria res de bo; com a molt un grapat d'insults en alemany o belga...
Setembre, et necessitem!