Fotos

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Estiu de tonyines

Aquest ha estat un estiu de poques però bones captures. L'adquisició d'equips de pesca suficientment potents per pescar la tonyina ens ha obert les portes a intentar-ho, tot i les limitacions de la nostra barqueta.
Hem pescat tonyines, hem practicat la captura i solta, però sobretot ens ho hem passat d'allò més bé! Les sensacions que transmet la pesca d'aquest animal són molt difícils d'explicar a un profà.
Anar a 20 milles de la costa amb la nostra Ocqueteau de 4,85 metres no deixava lloc a la improvisació, i menys quan era la primera vegada que ho fèiem. Vam calcular la distancia que hauríem de fer, el consum, i ens vam aprovisionar de garrafes de reserva per si la cosa s'animava més del que esperàvem. També ens vam assegurar de tenir el GPS a ple rendiment, i sobretot que la meteorologia ens acompanyés. Us asseguro que quan pràcticament no veus la costa i el mar comença a fer-te gronxar sense contemplacions et jures a tu mateix que el pròxim cop t'estudiaràs la previsió millor del que ho faria un opositor a advocat de l'estat!















Hem vist (i tocat) molta tonyina, molta! Durant molt mesos les hem vist pràcticament a tocar de la costa, però malgrat la nostra insistència (no vull ni pensar quantes hores i quants dipòsits sencers hem dedicat a les nostres amigues) ha estat impossible fer-ne picar cap. Molts dels pescadors veterans ens han comentat que feia molts anys que no en veien tantes, i això és motiu d'alegria i satisfacció, però alhora , la estricta normativa aplicada a la pesca recreativa d'aquesta espècie em fa posar de mal humor. Naturalment que s'ha de protegir, però avui en dia n'estan fent un gra massa: per la ridícula quota assignada als recreatius i per la quantitat ingent d'exemplars que hi han. Però això són figues d'un altre paner...
Podem dir que hem estrenat els carrets i canyes que amb tanta il·lusió vam comprar.
Podem dir que ja sabem què és viure un espectacle de la naturalesa: els atacs en superfície que aquests vedells del mar organitzen quan estan actives és quelcom difícil d'oblidar.
Podem dir que hem gaudit veient com es tornen a submergir a l'aigua les tonyines de 15 kg alliberades després de fer-nos cansar de valent (malgrat que alguns no entenguin com pot ser que les tornem a deixar anar).
En definitiva, que han estat jornades molt intenses en tots els sentits, dignes de ser recordades i enyorades durant molt de temps.







9 comentaris:

  1. Joan, Joan... dimecres farem festa gran!! per celebrar la sacrosanta Constitusión que a tots ens constreny i encotilla.... passarem uns quants bonítols per la quilla!!

    Com heu disfrutat, bergant! sort de la teva supercanya elegant i brunyida i sobretot, sobretot... l'arma secreta i infal·lible! bon truco aquest vostre! Sou uns podrits. A veure quin dia ens la deixes pels llobarros.

    ResponElimina
  2. jejejeje! Ara que ja té el carnet de moto (mare meva, s'ens està fent gran per moments...) ja li pots fer ofertes deshonestes de les teves!!! Que dimecres Neptú ens ho posi difícil, però que almenys ens ho posi!!!

    Joan

    ResponElimina
  3. Aquí només hi ha un secret i en DAvid en té la clau. Mireu la foto atentament i la trobareu.

    T'ha costat tornar al blog, Andrew, però ho has fet amb el millor rival que podries trobar a mar. Felicitats per les estones que us ha fet passat aquest animal.

    ResponElimina
  4. caram Andreu! I llavors em dius "mestre" a mi...

    Saps què? Dius " Les sensacions que transmet la pesca d'aquest animal són molt difícils d'explicar a un profà" i amb això no hi estic d'acord...

    deixa de banda el que facin els altres, oblida les estúpides normes, sancions i quotes quan escrius, no pensis amb la gasolina ni els gastos o et tornaràs ximple... Simplement tanca els ulls, pensa amb les tonyines, escolta-les, recorda la cara del teu fill i empapa't de les sensacions que vas tenir. Respira fons, obre els ulls i escriu.

    Escriure sensacions és així de senzill!

    ResponElimina
  5. Si que es veritat Anna,sempre hi ha alguna cosa que es convertiex en talismà si mes no , al subconscient, pero tots tenim el nostre.
    Ja saps que lluitar-les es tot un plaer (una estona nomes ehhhhh) i que quan passa s´ha d´aprofitar.
    Raul,qui t´ensenya alguna cosa sempre es el mestre i de moment encara es aixi i que duri. Algun dia espero posar-me a la seva alçada ni que sigui nomes amb la pesca,ja que en literatura encara estic molt lluny, pero com be dius tu, s´ha de treballar.

    ResponElimina
  6. Carai! Que bé que us ho heu passat "malparits"!
    Us ho mereixeu.

    El més important és sortir a mar amb seguretat, i veig que així ho féieu, doncs no hi ha temps per a la improvització.

    Felicitats per les tonyines i per la seva solta.

    ResponElimina
  7. Dani!
    Si una cosa et puc assegurar és que ens ho vam passar molt i molt bé!
    Aquestes feres són increíbles!
    Fins aviat!

    Joan

    ResponElimina
  8. Felicidades por tan gratas capturas y posterior relato...Hace tiempo que no olemos estos bichos y leyendo tu relato me ha colamado de ilusión esta pesca frente a ellos, esquivos dificiles...Cuando has mencionado lo dóciles que eran en batimetrías mas profundas.

    Gran relato si sr.!! saludos y buena pesca.

    Toni Flores
    Fishobsesion

    ResponElimina
  9. Muchas gracias Toni!
    La verdad es que ahora vamos a dejar de lado a las amigas y nos centraremos en los bonitos y demás bichos, ya que parece ser que se han activado definitivamente!
    Seguiremos contando...
    Saludos!

    Joan

    ResponElimina